Ons behandelaanbod

overzicht van onze behandelingen

Een goed samenwerkend team van tandartsen met verschillende specialisaties kan vanzelfsprekend het gehele behandelingspectrum van de moderne tandheelkunde aanbieden. We willen echter hier niet alle velden van ons werk toelichten. Wij geven U graag een indruk wat bij ons een bijzondere  focus heeft.

Solo-Profylaxe

Solo-Profylaxe is de belangrijkste zuil in ons concept voor tandbehoud. Alleen als het lukt om iets tegen de oorzaak van caries en parodontitis te doen , zijn langdurig gezonde tanden en tandvlees mogelijk. Een behandeling puur gebaseerd op tandreiniging in zoals zo vaak gebeurt kan

u dit resultaat niet bieden. Soloprofylaxe houdt dus veel meer in:

  • Een reinigingsconcept voor thuis enaangevuld met
  • Een training en praktische instruktie in onze praktijk.

Parodontologie

Indien ernstige  tandvleesziekten niet worden behandeld is het schadelijk voor de tanden en in het ergste geval gaan de tanden verloren. Ons behandelingsdoel is parodontitis mbv Solo-profylaxe te voorkomen. Al bestaande beschadigingen van  het steunweefsel kunnen wij met een individueel behandelplan stoppen of afremmen en zo uw tanden behouden. 

Endodontie

Indien tandzenuwen ontstoken of afgestorven zijn is  wortelkanaalbehandeling een succesvolle mogelijkheid de zieke tanden toch  langdurig te behouden. In onze praktijk bezitten wij een mikroscoop die essentiel  is voor een ondersteunde behandeling. Deze methode laat de waarschijnlijkheid van tandbehoud tot 95 % stijgen. Verdere informatie kijk   bij  het thema endodontie . 

Esthetische  tandbehandeling

Optimale esthetiek wordt bereikt indien het resultaat  zo veel mogelijk neigt naar gezonde lichaamseigen glazuur , dus er geen verschil met de  eigene tanden  bestaat. Onze criteria voor mooie tanden met natuurlijke uitstraling zijn: Hoogwaardige moderne materialen om gewenste  tandkleur und tandstruktuur te bereiken, verdraagbaar  voor het lichaam en langdurig gecombineerd met efficiente, preciese en tijdsparende methoden. 

Tandprothesen

Indien desondanks de beste mogelijke zorg tanden vervangen moeten worden bestaat naast de implantologie een grote reeks van andere mogelijkheden voor het vervangen van de ontbrekende tanden. Bij ontbrekende tanden of als er enkel nog een totale prothese mogelijk is zijn implantaten een uitstekend functionele en esthetische behandelingsoptie. Voor verdere informatie zie: tandprothesen 

Functionele therapie

Klachten zoals hoofdpijn, oorgeluiden (tinitus), nekpijn en wervelkolomproblemen kunnen worden veroorzaakt door tanden. Veel patienten bezoeken de ene na de andere  arts, zonder  dat men zich geholpen woelt De analyse van de gebitsfuncties samen met onderzoekmethoden  waarin we trachten een integraal beeld te vormen  brengt licht in het donker. 

In geval van noodzaak werken wij interdisciplinair  samen met  de orthopeed, de fysiotherapeut en  de osteopaat. Voor meer informatie zie: Functionele therapie

 

Zahn&more Kleve (Kleef)
Rondom gezond
Tandheelkundig  Zorgcentrum

Hoffmannallee 18
47533  Kleve   

Telefoon: +49-2821-76 77 7
Telefax: +49-2821-76 77 76

zahn&more@online.de

behandelingstijden:

maandag t/m  vrijdag
8:00 tot 20:00uur

zaterdag
8:00 - 13:00 en 14:00 – 16:00  uur