Implantologie

Goed lachen – met het veilig alternatief van de gebruikelijke tandprotheses/n ?

Als je een tand verliest, zo biedt een implantaat een oplossing - zeitgemäß --? Het nadeel van de tot dusver gebruikte brug/kroon heeft het nadeel van het beslijpen van de buurtanden tbv stabilisatie. Hierdoor verdwijnt gezond tandweefse.

Bij tandverlies is een implantaat een ‚state of the art’ oplossing. De brug die tot heden de gebruikelijke oplossing vormde heeft als nadeel dat belendende tanden moeten worden bijgeslepen voor de nodige stabilisatie. Dit betekent dus het verloren gaan van gezond tandmateriaal.

Wat is een tand-implantaat?

Implantaten vervangen ontbrekende tanden. Zij sluiten hiaten in de tandboog, zonder dat er geslepen moet worden aan de belendende gezonde tanden. Het implantaat bestaat meestal uit titanium, een goed verdraagbaar materiaal (metaal). Implantaten zijn kunstmatige tandwortels, die in het kaakbot worden geplaatst. Mbv implantaten worden kronen, bruggen en tandprothesen vastgezet, die in vorm en kleur aangepast zijn aan de eigen tanden.

De combinatie van functie en esthetiek brengt het beeld van een gezond gebit heel nabij Zelfs bij een kaak geheel zonder tanden is de functie en het uiterlijk  mbv implantaten goed te herstellen. Uw tandarts weet, in hoe ver uw kaak geschikt is en of het kaakbot behandelt moet worden. Uw tandarts is deskundig bij de vraag of uw kaak wel geschikt is en of het kaakbot versterkt moet worden.   

Welke voordelen heeft een tand- implantaat ?

 • Het implantaat bestaat meestal uit titan, een goed verdraagbaar materiaal.
 • Implantaten vervangen ontbrekende tanden.
 • Zij sluiten hiaten in de tandboog, zonder dat er geslepen moet worden aan de belendende buurtanden.
 • Door het plaatsen van implantaten is het vaak mogelijk vast zittende tanden te plaatsen.
 • Uitneembare tandprothesen behoren tot het verleden.
 • Zowel toe te passen voor een enkele maar ook voor meerdere ontbrekende tanden.
 • Het slinken van het kaakbot, een probleem dat vaak optreedt bij tandprothesen wordt door krachtinwerking voorkomen.
 • Toepasbaar bij iedere leeftijd.
 • Verbetert het kauwen van voedsel en leidt tot minder spraakproblemen.
 • Optisch lijkt het op natuurgetrouwe tanden.
Implantologie : Ein Zahn fehlt Ein Implantat hat gegenüber einer Brücke den Vorteil, dass Nachbarzähne nicht beschliffen werden müssen.
Ein Zahn fehlt. Ein Implantat hat gegenüber einer Brücke den Vorteil, dass Nachbarzähne nicht beschliffen werden müssen.
Implantologie : Mehrere Zähne fehlen Die fehlenden Zähne werden durch Implantate ersetzt, auf die eine Brücke aufgesetzt wird. Nachbarzähne bleiben voll erhalten.
Mehrere Zähne fehlen. Die fehlenden Zähne werden durch Implantate ersetzt, auf die eine Brücke aufgesetzt wird. Nachbarzähne bleiben voll erhalten.
Sehr viele oder alle Zähne fehlen Mit mehreren Implantaten haben Teil- oder Vollprothesen, herausnehmbar oder festsitzend, einen festen Halt.
Sehr viele oder alle Zähne fehlen. Mit mehreren Implantaten haben Teil- oder Vollprothesen, herausnehmbar oder festsitzend, einen festen Halt.

Vastzittende tanden binnen een dag

„ICX-multi-concept“   met sjabloonondersteunde implantatie „ICX-Magellan“ 

Vastzittende tanden  bieden optimale levenskwaliteit en  uiteindelijk ook een betere gezondheid door beter kauwen van de voeding. Tandziektes zoals de volksziekte parodontitis bedreigen met name  patienten in de leeftijd van 40 tot 60 jaar. Boven de 50 jaar treffen wij niet zelden patienten aan met een gemutileerd gebit met bijv nog maar 4 of 5 tanden waarvan bovendien de gezondheid nog te wensen over laat. 

Helaas moeten we constateren dat de meeste Duitsers van 65 jaar en ouder geen eigen tanden meer hebben. Vaak bemerken we bij deze groep grote angst om al hun tanden te verliezen. De klassieke uitneembare tandprothesen   betekenen voor deze patientgroep belangrijke nadelen: Voor oud versleten te worden. Daarom zijn uitneembaar implantaatgedragen (???) tandprothesen voor deze mensen geen oplossing. Zij willen graag „vastzittende  tanden“ en liefst   --indien mogelijk--- op de kortst mogelijke termijn. Met het ICX-multi-concept is het realisieren van deze wens mogelijk.

Het verwijderen van de ongezonde tanden, het  minimaal invasief plaatsen van de implantaten in het nog gezonde kaakbot en het plaatsen van een vaste tijdelijke brug is allemaal binnen èèn dag mogelijk. Dit brengt in tegenstelling tot een gebruikelijke implantatie nog als verder voordeel mee dat men geen periode doormaakt van ’tandloosheid’, zelfs niet tijdelijk. Met het ICX-Magellan bieden wij u een compleet systeem met 3D planning en sjabloongeleide implantatie. 

De behandeling van de patient start met de digitale analyse, vervolgens  de  preciese behandelingsplanning  en tenslotte de vervaardiging van een individueel boorsjabloon.

De voordelen van deze methode:

 • Ingreep zonder incisie en hechting
 • Minimaal aantal praktijkbezoeken (er is geen tweede operatie nodig)
 • De omvang van de operatie is goed te overzien, botopbouw vaak niet nodig
 • Betere nazorg (geen uitneembare voorziening)
 • Goed in te schatten kosten: vaste prijs mogelijk

Het „ICX-multi-concept“ is gebaseerd op een gereduceerd implantaat-aantal. In de bovenkaak 6 implantaten, in de onderkaak 4 implantaten, met een direct na de operatie gevolgd plaatsen van een vaste brug boven en onder ( in de bovenkaak zelfs zonder bedekken van het verhemelte). 

Voor een optimale  biomechanische steun worden de achterste implantaten scheef geplaatst. Hierdoor wordt het bot ter plaatse goed benut en de anatomisch gezien kritische arealen ontzien. Dit is in de onderkaak de Nervus alveolaris en in de bovenkaak de kaakholte (sinus maxillaris). Wij beantwoorden graag uw vragen hierover. Of stel gerust uw vraag, wij informeren u graag.

Zahn&more Kleve (Kleef)
Rondom gezond
Tandheelkundig  Zorgcentrum

Hoffmannallee 18
47533  Kleve   

Telefoon: +49-2821-76 77 78
Telefax: +49-2821-76 77 76

zahn&more@online.de

behandelingstijden:

maandag t/m  vrijdag
8:00 tot 20:00uur

zaterdag
8:00 - 13:00 en 14:00 – 16:00  uur